Glada Änkan

År 2020 fyllde Nöjesteaterns 80 år som hus och det firar vi med en oförglömlig operett som spelats på världens största scener – Glada Änkan!

Glada Änkan hade premiär i december 1905 och har sedan dess förgyllt världen med sina charmiga karaktärer, sin sorglösa handling och storslagna operettfinaler.

I rollerna
Frida Engström, Thomas Järvheden, Lars Åke Babsan Wilhelmsson, Hans Josefsson, Sofie Lindberg, Anders Aldgård, Elin Skorup, Dominique Wooten Embretson, Björn Forsberg och stor ensemble
Regi Anders Aldgård

Koreografi Siân Playsted
Kostymdesign Lars Åke Wilhelmsson
Musik Schloss Schönbrunn Orchester Vienna
inspelat i Wien under ledning av dirigent Guido Mancusi

Handling:
Glada Änkan utspelar sig i 1900-talets första decennium i det glada Paris. Den unga, förtjusande och nyblivna änkan Hanna Glawari har lämnat sitt hemland och lever ett lättsamt liv med beundrare från hela världen. Baron Zeta från hemlandets ambassad har fått i uppdrag att ombesörja att den unga änkan gifter sig med en pontevedrisk herre för att säkerställa att arvet stannar i hemlandet.

Den mörke och vackre Greve Danilo Danilovitj är den som anses lämplig för uppdraget – något han själv inte är lika förtjust. Danilo är en ung man som gärna spenderar nätterna på parisiska nattklubben Maxim i sällskap av nattklubbsägaren Emanuell.

För Danilo borde kärlek vara en del av ett äktenskap och han gör sitt bästa för att, istället för att själv gifta sig med Änkan Glawari, åtminstone se till så att ingen annan heller gör det. Danilo och Hanna upptäcker snart att de har något gemensamt och inte helt oproblematiskt finner de varandra i det glada Paris. Men räcker det för ett giftermål?